zaterdag 3 januari 2009

Sydney welcomes 2009!


Sydney heeft het nieuwe jaar verwelkomd in stijl. Het moest een nooit gezien vuurwerk worden en wat ons betreft was het meer dan geslaagd. Om 16u hadden we met Tine en Griet afgesproken om een ideaal plaatsje te bemachtigen voor dit vuurwerk. De botanische tuinen bieden veruit het beste zicht op de brug maar die werden al afgesloten voor het publiek omstreeks 15u. De meeste mensen in de tuinen bleken daar al te zitten van 10u en dat leek ons toch echt te zot. We hebben ons genesteld op een plekje in Circular Quay waar we zowel de Harbour Bridge als het Opera House konden zien. We hebben de tijd gedood met picknicken, kaartspelletjes, mensen bekijken en vooral veel lachen. Het was feest en dat kon je aan iedereen zien.

Om 21u was er deel 1 van het spektakel. Dan werd van boven het Opera House een kleiner vuurwerk afgeschoten voor de families met kinderen. Het was een mooi voorgerecht maar wij waren gekomen voor de hoofdschotel. Ondertussen bleef het volk maar toestromen. Volgens de media waren maar liefst 1.5 miljoen mensen afgezakt naar verschillende plaatsen in de Harbour om de apotheose mee te maken. Bij wijze van aftellen werden er om 23u30, 23u45 en 23u55 enkele vuurpeilen afgeschoten en dan... dan barstte het feest los. Het meest spectaculaire vuurwerk dat ik ooit gezien heb. Er vertrok vuurwerk vanop de brug, vanop het opera huis en vanop enkele wolkenkrabbers in het CBD. We kwamen ogen tekort! Het haar op onze armen ging er zowaar van recht staan.


De wetenschap dat we bij een select deel van de wereldbevolking behoorden dat al de overgang naar het nieuwe jaar had gemaakt maakte het extra speciaal. Wie weet wanneer we zo'n spectakel nog eens mogen meemaken...

Uiteraard hadden we veel te veel eten gemaakt. Nadat we uitgeslapen waren, zijn we met Griet en Tine naar het strand in Dee Why getrokken om de overschotjes op te eten. We zijn niet met onze auto gegaan, zoals eerst gepland. Want ironie, oh ironie, nadat ik ons Hyundai'ke enkele dagen geleden zo bestoefd had, lapt hij ons een serieuze toer. Totaal out of the blue! Meer dan puffen en pruttelen doet hij niet. Toch maar even de NRMA bellen. Een nieuwe batterij en hij zou weer de oude moeten zijn...

Maak er het beste van in 2009!

Brecht en Ingrid

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Ingi en Brecht!

We zijn precies op de foute plaats naar het vuurwerk gaan kijken, in Mechelen was het namelijk niet veel soeps...(hun budget was minder groot waarschijnlijk)

Wat een heldhaftige activiteiten halen jullie uit tijdens jullie vakantie! Jullie foto's zijn prachtig!

ijskoude groetjes uit België,
Tim en Griet