vrijdag 30 januari 2009

Shark alert

Normaal gezien ging ik niet meer bloggen, maar als er iets speciaals gebeurt, wil ik wel een uitzondering maken. Gisteren kregen we eindelijk goed nieuws. Er zijn nieuwe huurders gevonden voor ons appartement. Aangezien wij ons 6 maanden contract nu al opbreken moeten we huur blijven betalen tot het einde van het contract (eind april) of tot er nieuwe huurders intrekken. Die zijn nu dus gevonden en goedgekeurd en dat scheelt het hele slok op de borrel. Nu kunnen we met een gerust hart de deur achter ons dicht trekken en op vakantie gaan.

Nadat we het goede nieuws van Karen (onze real estate agent) vernomen hadden zijn we gaan relaxen op het strand in Manly. Lekker chillen onder de zon, beetje in het water zitten. Net toen we ons diep in de zwemzone begaven, weerklonk het haaienalarm. Wij hadden dit nog niet gehoord dus keken we elkaar eerst wat mysterieus aan. Maar als iedereen uit het water spurt, dan weet je wat te doen. Ik kan u verzekeren, er bestaat geen efficiëntere manier om iedereen uit het zeewater te krijgen! Wij hebben een zééér rap spurtje getrokken om uit het water te geraken. Toen we op het strand stonden, zagen we plotsklaps vier driehoekige rugvinnen op een 15-tal meter van ons! Het waren 3 dolfijnen gevolgd door een haai. Volgens de lifeguard waren de dolfijnen hoogstwaarschijnlijk een school vissen aan het opjagen en heeft dat de haai aangetrokken. Maar die kwam dus too close for comfort. Na een tijdje zwom hij met de dolfijnen weg naar het noorden. Achteraf gingen de mensen maar met mondjesmaat terug in het water. Wij hebben ons vanaf dan goed omringd met mensen die meer vlees hadden dan ons voor in het geval de haai zou terug keren, hehe.

Een half uurtje later kwam er een bericht van de redders dat er al verschillende blue bottles waren aangespoeld. Dit zijn kwalachtige dieren die niet dodelijk zijn, maar als ze steken bezorgen ze u wel heel veel last. Een mens moet het niet gaan zoeken, dus zijn we er maar uitgekomen. Het was mooi geweest. Waarschijnlijk was dat de laatste keer dat we hier in Sydney aan het strand gelegen hebben. Het volgende strand wordt ofwel Kangaroo Island ofwel het mooie Port Douglas (i.e. het tropische noorden van Queensland).

Cheers,

Brecht


2 opmerkingen:

Jennefer zei

Tjemig, jullie maken altijd wel iets speciaals mee... kijk maar uit op reis! xxxx familie Cleeren

Griet zei

Verdorie, nu denk ik eraan om jullie onze foto's door te sturen en nu vind ik jullie emailadres toch niet meer zeker!!! Tsss, kan je me eens een mailtje sturen? Dan vinden jullie binnenkort fotookes in jullie mailbox! Hoe was Kangaroo Island en the Red Centre?
Groetjes
Griet

PS: heb ontslag genomen bij George en werk nu in coffee shop :-)