woensdag 7 januari 2009

Scorching heat

Terwijl België bibbert van de koude, puffen wij aan de andere kant van de wereld van de hitte. De afgelopen dagen bleef het kwik hangen rond de 35 graden. In het westen van Sydney waren ze nog slechter af: daar was 40 graden de laatste dagen meer regel dan uitzondering. En dan kunnen de bosbranden niet uitblijven. Gelukkig komt er de volgende dagen wat afkoeling onze richting uit.

Wij zijn de koelte van de cinema gaan opzoeken. De film 'Australia' loopt al enkele weken en we wouden 'm toch perse gezien hebben. De film geeft mooi weer hoe het leven er aan toe ging in de outback tijdens de jaren 40. Het moet behoorlijk hard geweest zijn. Je moet de film zeker gezien hebben voor de achtergrondbeelden, al werkt de slechte acteerprestatie van Nicole Kidman soms wel op de zenuwen.


Er is hier op de blog nog niet veel over geschreven, maar achter de schermen zijn we de laatste maanden hard bezig geweest met het zoeken naar een geschikte job. Omwille van de globale economische maleise hebben veel farmabedrijven een aanwervingsstop ingevoerd en bijgevolg zijn de vacatures voor mij schaars. Jammer genoeg zit er de komende maanden niet veel verbetering aan te komen, wel integendeel. Ingrid, van haar kant, moet eerst een examen van de Australian Medical Council afleggen alvorens ze hier als arts aan de slag kan, maar zich inschrijven voor dat belachelijk duur examen is makkelijker gezegd dan gedaan. De instructies hieromtrent zijn zeer onduidelijk en steeds krijgen we te horen dat er er altijd wel een document of een stempel ontbreekt. Ondertussen schuiven de inschrijvingsdeadlines voorbij. Het oorspronkelijke plan was om mee te doen in februari, maar nu zou zelfs het examen in april of mei amper haalbaar worden. We hebben allebei niet meer gewerkt sinds eind augustus en met deze vooruitzichten lijkt het niet aangewezen om te blijven forceren. Tenzij er in de zeer nabije toekomst toch schot komt in de zaak. Als we nu een glazen bol hadden...

Ons enige ticket om wat langer in Australia te blijven is werk vinden maar we vinden het ook okee om hier nog een tijdje de oppertoerist uit te hangen alvorens dan naar België terug te keren. Het plan is om in februari nog wat van dit prachtige land te zien en dan in maart op de vlieger naar Zaventem te stappen... Jullie zijn gewaarschuwd! :-) Meer nieuws volgt ongetwijfeld nog.

Cheers,

Brecht en Ingrid

1 opmerking:

Jan zei

Ja de economische crisis, Caro haar nicht is om dezelfde reden teruggekeerd uit het Spaans avontuur omdat werk vinden zo moeilijk ging.
Mixed emotions, maar great to have you back, onze toekomstige spruit zal tevreden zijn.

Greetz
Jan