zondag 18 januari 2009

Sydney Festival

Er is weer een weekje voorbij geschoven. Wat is er allemaal gebeurd? De laatste dagen hebben we een hittegolfje doorsparteld. Het was droog en vooral warm, héél warm. Temperaturen van 35 en zelfs 38 graden waren geen uitzondering. Ineens een beetje opschudding toen we de headlines van het nieuws hoorden. In Killara was er een bosbrand uitgebroken vlak bij een woonwijk. Wie Sydney een beetje kent, weet dat Killara naast Lindfield ligt en waar wonen wij? Juist ja, Lindfield. Wij direct 'oei oei' maar voor de locals was het niks om zich zorgen over te maken. Deze week waren er her en der bosbranden in en rond Sydney maar gelukkig zonder veel erg.

Vandaag en gisteren was het ineens heel wat frisser. Gisterenavond zijn we met Griet en Tine afgezakt naar Sydney Festival. Dat is een 20-daags feestgebeuren op allerlei locaties in de stad. Er is altijd wel wat te doen en veel is zelfs gratis. Zo zijn we in The Domain (i.e. in de Botanic Gardens) gaan kijken naar een optreden van de Gipsy Queens & Kings. Die brachten een mengelmoes van muziekstijlen. Het was niet echt mijn ding, maar er was wel sfeer en zeer veel volk. Tegen de avond toe begon het behoorlijk chilly te worden en had ik zelfs een jas van doen. Vanaf volgende week zit de zomer weer in vijfde versnelling met temperaturen tussen 30 en 35. Wij klagen niet. :-)



Hoe ziet de nabije toekomst eruit voor ons? We zijn momenteel bezig met het verkopen van onze spulletjes. Ons wasmachine, onze zetels, stoelen, strijkgerief, etc is allemaal al de deur uit. Momenteel zijn we aan het camperen in ons eigen appartement wegens geen bed meer :-). Er zijn al verschillende mensen komen kijken naar onze auto en vandaag hadden we eindelijk geïnteresseerde kopers. Zij hadden een professionele mechanicien ingehuurd om onze Hyundai te controleren. Die gast is een uur bezig geweest en heeft geen vierkante centimeter overgeslagen. Uiteraard werd er achteraf hard geonderhandeld over de prijs en we hebben hem al bij al voor een goede deal weggedaan. Nu zitten we zonder voiture en dus zullen we het meeste te voet of met de trein moeten afleggen. Tegen het eind van de maand moeten we uit het appartement en dan vertrekken we wederom om vakantie.

Eerst spenderen we enkele dagen in Adelaide en dan vertrekken we op een 4X4 trip door de outback. Dit is de route die we gaan volgen:


Op ons eigen houtje door de outback trekken zagen we niet echt zitten. We zouden begot niet weten wat we moeten doen als we autopech zouden krijgen in het midden van de woestijn of als we oog in oog met een krokodil komen te staan. :-) We zijn met een groep van 7 à 10 mensen en er staat vanalles op het programma. Hopelijk gaan we veel wildlife en mooie natuur te zien krijgen, maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan. Er wordt gecampeerd en geknord onder de sterrenhemel. Zo gaan we ook enkele avonden spenderen rond het kampvuur bij echte aboriginal communities in de outback. Na tien dagen komen we aan in Alice Springs. Dan vliegen Ingrid en ik door naar Cairns. Daar hebben we een auto gehuurd en rijden we gedurende een dikke twee weken naar Brisbane. Onderweg passeren we langs het tropische noorden, we gaan snorkelen op het Reef, we gaan langs de Whitsundays en Fraser Island, allez... teveel om op te sommen. Griet en Tine hebben dit traject al afgelegd en hebben ons overladen met tips. We weten exact waar we wel en niet moeten zijn. In Brisbane stappen we terug de vlieger op en zo staan we op 2 maart terug met onze beide voeten in Sydney. Er is nog zoveel meer te zien in Australia (Melbourne, Canberra, heel WA, Darwin, Kakadu,...) maar dat zullen we dan voor een andere keer moeten houden. :-)

En dan... dan is het tijd om terug huiswaarts te keren!

Vanaf eind januari zal het hier op de blog heel wat stiller worden, maar dat zullen we dan ruimschots goed maken door jullie achteraf alle verhalen in levende lijve te vertellen.

Cheers,

Brecht en Ingrid


Geen opmerkingen: