zaterdag 22 november 2008

Darling Harbour

Gisteren hebben we een bezoekje gebracht aan Darling Harbour. Dit was vroeger het haventerrein waar destijds miljoenen immigranten van boord stapten alvorens aan hun nieuw leven in Australië te beginnen. Tegenwoordig is Darling Harbour een uitgaanscentrum met een congrescenturm, winkels, restaurants en ander vermaak (zoals het bekende Sydney Aquarium). Het weer was veel te goed om binnen te zitten dus zijn we gaan rondwandelen in The Chinese Garden of Friendship. Deze tuinen liggen vlakbij het drukke centrum maar toch is het er rustig, met kleine watervallen, beschutte plekjes en paviljoentjes.


Je kon je ook in traditionele chinese klederdracht hijsen en dat konden we ons geen twee keer laten zeggen. :-)


Na die kostuums te hebben volgezweet zijn we verder Darling Harbour doorgewandeld, over de voetbrug en langs Cockle Bay Wharf. Hier kan je heel lekker dineren, maar best alleen doen als uw werkgever betaalt.


Aangezien Ingrid graag markten afschuimt, zijn we in het nabijgelegen Pyrmont naar de vismarkt geweest (na Tokio de grootste ter wereld!). Het moet gezegd zijn, het aanbod van vis en schelpdieren is indrukwekkend. We hebben niets gekocht want de vis zou er nogal fris uitgezien hebben tegen we thuis waren. Om nog maar van de geur te zwijgen :-). We hadden graag de visveiling gezien maar aangezien dat om half 6 's ochtends is, hebben we dat idee wijselijk laten varen. We komen zeker eens terug om van al dit lekkers te proeven in één van de visrestaurants.


's Avonds zijn we, zoals vorige vrijdag, op het muziekfestival in The Rocks verzeild geraakt. Het is gratis, er hangt veel sfeer en de ook de muziek ging erop vooruit. Elke vrijdag in november is het prijs en dus is de kans groot dat we ook volgende week nog eens langsgaan...


Cheers,

Brecht & Ingrid

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik stem de foto met de chinese traditionele klederdracht tot foto van het jaar!
Groetjes,
Elise.

Joris zei

B-man,

allemaal goed en wel daar zie ik, een beetje de oppertoerist uithangen en dat terwijl hier braaf onze werkplicht vervullen.

Wanneer gaat meneer daar ook eens de handen uit de mouwen steken?

De groeten,
Joris