zaterdag 15 november 2008

Manly

Gisteren swingde het kwik vlot naar en over de 30 graden en wat kan je dan beter doen dan zo'n dag door te brengen op, naast en in het water? 's Voormiddags zijn we met de trein vertrokken naar het centrum van Sydney en vervolgens hebben we in Circular Quay de ferry gepakt naar Manly. Iedereen in Sydney moet deze overtocht minstens één keer gedaan hebben want het is echt een must. Tijdens de half uur durende overtocht word je overladen met prachtige uitzichten. Je ziet het CBD, Opera House en de Harbour Bridge kleiner en kleiner worden, terwijl Manly Wharf groter en groter wordt. Rustgevend is het wel, al moet je oppassen dat je niet omvalt terwijl de boot heen en weer hobbelt.


Na het uitschepen zijn we via de Corso - een hippe winkelwandelstraat - naar Manly Beach gewandeld. In deze straat vind je, naast fastfoodketens en bars, tal van surfwinkels. Uiteraard was het not done om die zomaar voorbij te lopen. Gelukkig hebben we (lees: Ingrid) niet te veel gekocht, hehe. In Manly stikt het dan ook van de beach boys en girls. We hebben gerelaxt op het strand en in de late namiddag zijn we naar Sydney terug gekeerd.



Daar hebben we nog enkele noten meegepikt op een klein festivalletje ('The Rocks Markets') maar omdat de muziek niet echt ons ding was en omdat de grijze onweerswolken begonnen te dreigen zijn we naar huis vertrokken. We waren net op tijd want toen we de deur achter ons dicht trokken, barstte het onweer los. Het was al een heel tijdje geleden dat het uberhaupt nog geregend had en bijgevolg hadden we er niets op tegen. Tot Ingrid zei dat we nog naar de supermarkt moesten :-). 's Avonds winkelen is hier geen probleem. De supermarkt een beetje verder is elke avond (weekends incluis) open tot 22u en op donderdag zelfs tot middernacht. Gemakkelijk is het wel...

Cheers,

Brecht en Ingrid

Geen opmerkingen: