maandag 1 december 2008

Taronga Zoo

De voorbije week was koud, nat en winderig. Sommige dagen werd het zelfs maar 20 graden en - als we pech hadden - werden we daarenboven getrakteerd op een stevig Australisch stormke. Van wandelen en andere uitstapjes kwam er niet veel in huis. Bijgevolg zijn we zijn in Darling Harbour naar een impressionante 3D film geweest over het leven in de oceaan. Iedereen kreeg een grote Steve Urkel bril opgezet en we kregen al de slappe lach door naar elkaar te kijken. De visuele effecten in de film waren ronduit indrukwekkend. Het leek alsof de dolfijnen uit het scherm kwamen om in uw neus te bijten en je kon in detail de vinnen van humpback whales bewonderen. Soms kregen we er zowaar kippenvel van...

Enkele dagen geleden zijn we, gewapend met onze paraplu, er toch op uit getrokken. We zijn gaan rondwandelen in het centrum van Sydney, meer bepaald in de omgeving van Macquarie Street. In deze straat waren we nog niet verzeild geraakt en nochtans heeft deze veel te bieden, zoals...

het Sydney Hospital, het oudste ziekenhuis van Australia. Er staat zowaar een replica van Il Porcellino voor de ingang (wat de vriendschap tussen Australië en Italië moet symboliseren).


het Parliament House, waar de regering van New South Wales zetelt. Toen we binnen waren, was er een korte discussie gaande over het tekort aan artsen in deze staat. Hadden we moeten tussenkomen??


de State Library of New South Wales. In de inkomhal is een grote marmeren kopie te zien van de eerste volledige landkaart van Australia, gemaakt op basis van de aantekeningen van de nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. De bibliotheek herbergt onder andere ook de originele logboeken van James Cook maar die staan in een klimaat gecontroleerde kamer en zijn jammer genoeg niet te bezichtigen. We hebben het dus oa. moeten stellen met de originele navigatiekaarten die gebruikt werden tijdens de allereerste vlucht van Engeland naar Australia. Toegegeven, echt oud zagen die er niet uit :-).


Zaterdag hadden we ons eerste 'bezoek'. Gelukkig heeft het weer ons (meestal) niet in de steek gelaten. Bart (de broer van Mieke) was in Sydney voor zijn werk. Hij had enkele doktersboeken van Ingrid mee en ook lekkers van de Sint, die Australia normaal gezien links laat liggen. Dank u, Mieke! We gaan er zeker van genieten. We vinden het wel straf dat Bart deze lekkernijen door de douane gekregen heeft want dat is niet evident :-). We hebben Bart, een zelfverklaarde Oz lover, getrakteerd op een spoedcursus Sydney. Na een zestal uur stevig doorstappen hebben we hem langs alle iconen van onze mooie stad geloodst. Hyde Park, de Botanic Gardens, het Government House, het Opera House, The Rocks, Darling Harbour, Chinatown en het CBD zijn allemaal de revue gepasseerd. Daarna zijn we samen naar ons appartement in Lindfield afgezakt voor het avondeten en met de nodige omwegen is hij achteraf ook terug op zijn hotel geraakt :-).



Zondag hebben we iets bezocht wat al lang hoog op ons verlanglijstje stond... de Taronga Zoo! Vanuit het centrum zijn we in stijl (lees: met de ferry) naar de zoo afgezakt. De zoo ligt op een heuvelrug langs Sydney Harbour en biedt de beestjes en bezoekers een geweldig uitzicht. Er zijn zoveel dieren te bezichtigen dat we hebben moeten doorstappen om alles gezien te krijgen. Eén van de hoogtepunten van de dag waren de seal show en de free flight bird show, waarbij de uilen, arenden en papegaaien rakelings over onze koppen kwamen gevlogen.


Vandaag was de officiële start van de zomer hier in Australia en de temperaturen flirtten met de 30 graden. Voor ons was dat hét sein om naar het strand te trekken en lekker te relaxen (alsof we hier iets anders doen, hihi). Ook de rest van de week is veelbelovend... Australia op zijn best dus!

Cheers en tot de volgende!

Brecht en Ingrid

1 opmerking:

Sinterklaas zei

De douane knijpt wel eens vaker een oogje dicht voor mij.

En trouwens, die jongen ziet er, net zoals zijn zus, zeer betrouwbaar uit.

Smakelijk!