zaterdag 22 november 2008

Darling Harbour

Gisteren hebben we een bezoekje gebracht aan Darling Harbour. Dit was vroeger het haventerrein waar destijds miljoenen immigranten van boord stapten alvorens aan hun nieuw leven in Australië te beginnen. Tegenwoordig is Darling Harbour een uitgaanscentrum met een congrescenturm, winkels, restaurants en ander vermaak (zoals het bekende Sydney Aquarium). Het weer was veel te goed om binnen te zitten dus zijn we gaan rondwandelen in The Chinese Garden of Friendship. Deze tuinen liggen vlakbij het drukke centrum maar toch is het er rustig, met kleine watervallen, beschutte plekjes en paviljoentjes.


Je kon je ook in traditionele chinese klederdracht hijsen en dat konden we ons geen twee keer laten zeggen. :-)


Na die kostuums te hebben volgezweet zijn we verder Darling Harbour doorgewandeld, over de voetbrug en langs Cockle Bay Wharf. Hier kan je heel lekker dineren, maar best alleen doen als uw werkgever betaalt.


Aangezien Ingrid graag markten afschuimt, zijn we in het nabijgelegen Pyrmont naar de vismarkt geweest (na Tokio de grootste ter wereld!). Het moet gezegd zijn, het aanbod van vis en schelpdieren is indrukwekkend. We hebben niets gekocht want de vis zou er nogal fris uitgezien hebben tegen we thuis waren. Om nog maar van de geur te zwijgen :-). We hadden graag de visveiling gezien maar aangezien dat om half 6 's ochtends is, hebben we dat idee wijselijk laten varen. We komen zeker eens terug om van al dit lekkers te proeven in één van de visrestaurants.


's Avonds zijn we, zoals vorige vrijdag, op het muziekfestival in The Rocks verzeild geraakt. Het is gratis, er hangt veel sfeer en de ook de muziek ging erop vooruit. Elke vrijdag in november is het prijs en dus is de kans groot dat we ook volgende week nog eens langsgaan...


Cheers,

Brecht & Ingrid

donderdag 20 november 2008

Sydney Olympic Park

Het jaar 2000 was het jaar van de millennium bug, maar nog meer van Sydney 2000. Dat jaar was Sydney host city voor het belangrijkste sportevenement ter wereld, de Olympische Spelen. Het zenuwcentrum van deze Spelen, het Sydney Olympic Park, ligt slechts op 15 km van ons appartement en als sportliefhebber kon ik het niet over mijn hart krijgen om dit park niet te bezoeken. Vandaag de dag wordt het vooral gebruikt voor allerlei grootse sportieve en culturele gebeurtenissen (zoals het mega-optreden van Andre Rieu, hiphoi). Maar ook al is er niets te doen, toch blijft het leuk om daar rond te wandelen en de sfeer op te snuiven. Zo kan je de verschillende sportfaciliteiten bewonderen en je inbeelden hoe het er 8 jaar geleden aan toe ging. Je krijgt een beetje een idee van hoe immens zo'n Spelen zijn...


Er stond ook een kleine kermis... Net iets primitiever dan Leuven Kermis. Ik zou er als ouder niet gerust in zijn.




Cheers en tot de volgende!

Brecht

zaterdag 15 november 2008

Manly

Gisteren swingde het kwik vlot naar en over de 30 graden en wat kan je dan beter doen dan zo'n dag door te brengen op, naast en in het water? 's Voormiddags zijn we met de trein vertrokken naar het centrum van Sydney en vervolgens hebben we in Circular Quay de ferry gepakt naar Manly. Iedereen in Sydney moet deze overtocht minstens één keer gedaan hebben want het is echt een must. Tijdens de half uur durende overtocht word je overladen met prachtige uitzichten. Je ziet het CBD, Opera House en de Harbour Bridge kleiner en kleiner worden, terwijl Manly Wharf groter en groter wordt. Rustgevend is het wel, al moet je oppassen dat je niet omvalt terwijl de boot heen en weer hobbelt.


Na het uitschepen zijn we via de Corso - een hippe winkelwandelstraat - naar Manly Beach gewandeld. In deze straat vind je, naast fastfoodketens en bars, tal van surfwinkels. Uiteraard was het not done om die zomaar voorbij te lopen. Gelukkig hebben we (lees: Ingrid) niet te veel gekocht, hehe. In Manly stikt het dan ook van de beach boys en girls. We hebben gerelaxt op het strand en in de late namiddag zijn we naar Sydney terug gekeerd.



Daar hebben we nog enkele noten meegepikt op een klein festivalletje ('The Rocks Markets') maar omdat de muziek niet echt ons ding was en omdat de grijze onweerswolken begonnen te dreigen zijn we naar huis vertrokken. We waren net op tijd want toen we de deur achter ons dicht trokken, barstte het onweer los. Het was al een heel tijdje geleden dat het uberhaupt nog geregend had en bijgevolg hadden we er niets op tegen. Tot Ingrid zei dat we nog naar de supermarkt moesten :-). 's Avonds winkelen is hier geen probleem. De supermarkt een beetje verder is elke avond (weekends incluis) open tot 22u en op donderdag zelfs tot middernacht. Gemakkelijk is het wel...

Cheers,

Brecht en Ingrid

donderdag 13 november 2008

Verjaardag

Gisteren was het 12 november en zoals elk jaar is het dan mijn verjaardag. Dat was dit jaar uiteraard niet anders. Na 25 verjaardagen in de koude was mijn 26ste er een bij heel andere temperaturen. Voor mij was het een bevreemdend gevoel om jarig te zijn als het buiten 26 graden is. Maar daarom zeker niet slechter :-). We hebben ons tegoed gedaan aan de lekkere cake die Ingrid gemaakt had. En waar smaakt dat beter dan in het zonnetje op het strand? (zolang je geen zandkorrels mee binnen krijgt natuurlijk)


's Avonds zijn we dan gaan eten in The Rocks. De bon die we van Koen, Elsbeth, Katrien, Anneleen en Alexander gekregen hebben op ons afscheidsfeestje kwam hier heel goed van pas. We hebben buiten gezeten met uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House bij avondval. Beter kan niet. Op de koop toe was het eten nog enorm lekker ook. Een meer dan geslaagde dag, als je het mij vraagt. Alleen jammer dat ik het fototoestel vergeten was dus foto's van Sydney by night zullen we een andere keer moeten trekken.

Aan iedereen die aan mijn verjaardag gedacht heeft, bedankt voor de leuke kaartjes en berichtjes.

Groetjes en tot een van de volgende!

Brecht


dinsdag 11 november 2008

The Rocks, Bondi en veel meer

Hier zijn we nog eens met een verslagje van ons doen en laten van de afgelopen dagen. We zijn druk in de weer geweest, vooral met het regelen van paperassen en het maken van uitstapjes. We hebben eindelijk ons Australisch rijbewijs. Als Belg ben je vrijgesteld van het theoretisch en praktisch rijexamen. Je kan je rijbewijs gewoon omwisselen, ware het niet dat de RTA het internationaal rijbewijs niet aanvaardt. Wat is dan het nut van zo’n internationaal rijbewijs, vraag ik mij af? Je moet dat hier nog eens laten vertalen (én betalen natuurlijk). Vandaag was eindelijk alles in orde en steekt het NSW rijbewijs in onze portefeuille. Aussies hebben geen identiteitskaart en gebruiken overal hun rijbewijs als ID. Nu moeten we in elk geval onze paspoorten niet meer overal en altijd bij hebben.

We zijn ook voor de eerste keer in contact gekomen met het Australische gezondheidszorgsysteem. Ingrid had een infectie aan haar oog. Omdat het niet beterde zijn we naar de dokter gereden. Een vriendelijke man die aan Ingrid begon uit te leggen wat een bacterie was. En Ingrid maar knikken alsof ze iets bijleerde :-). Haar oog is nog niet helemaal genezen maar dat zou niet lang meer mogen duren…

Uiteraard zitten we niet hele dagen binnenshuis. Daar is het weer té goed voor. Als het te warm is, leggen we ons op het strand. Keuze genoeg hier in de omgeving. Meestal rijden we naar Dee Why. Toen we daar lagen, begonnen de lifeguards (je weet wel, die met hun felle gele en rode kleuren) met hun verrekijker in de zee te turen. Ze hadden iets gezien met een driehoekige vin. Aangezien haaien hier wel regelmatig gespot worden, denk je wel twee keer na voor je dan in het water gaat. Gelukkig ging het dit keer over 2 dolfijnen die zich in de baai begaven. Hier op de foto zien jullie niet Dee Why maar wel het mooie Palm Beach.

Uiteraard zijn we ook al naar hét bekendste strand van Sydney (of beter: héél Australia) geweest: Bondi Beach. Dit strand is enorm populair bij de jeugd en de toeristen en dat merk je ook als je daar aankomt. Bijgevolg is dit ook dé slechtste plaats om uw auto fout te parkeren. Ik had ‘m twee meter té ver laten doorbollen en stond net buiten de parkeerzone. Wij waren ons van geen kwaad bewust en hadden braaf een (duur) parkeerticket gekocht. Toen we terugkwamen van onze wandeling hadden we een papiertje achter de ruit. Het werd snel duidelijk dat het géén reclame was, zoals Ingrid aanvankelijk dacht, maar een boete. Fout parkeren in Bondi maakt u maar liefst $135 lichter. Kortom, dit is niet voor herhaling vatbaar. Maar het moet wel gezegd zijn, het is een zalig strand.


Enkele dagen geleden zijn we gaan wandelen door The Rocks. Dat is de oudste wijk van Sydney en ligt in de schaduw van de Harbour Bridge. Het is genoemd naar de zandsteen in de ondergrond die gebruikt werd om de huizen mee te bouwen. Als je daar rondloopt voel je direct de aparte gezelligheid die daar heerst: smalle straatjes, kleine huisjes, locale bars, souvernierwinkeltjes en de markt op zaterdag zijn een echte aanrader. De rust staat in schril contrast met de drukte van het zakencentrum dat slechts enkele straten verder ligt.

Dankzij Jennefer en Bart hebben we ons een boekje aangeschaft waarin mooie bekende en minder bekende wandelingen in en rond Sydney staan uitgelegd, met kaart en al. Zo zijn we vorige week gaan wandelen in Ku-ring-gai Wildflower Garden.

Dan afgelopen weekend... Zondag zijn we naar Wattamolla in het Royal National Park gereden, een 30 kilometer ten zuiden van Sydney. Dit is het op één na oudste nationaal park ter wereld. Enkel Yellowstone in de US is ouder. Dit park is in ’94 grotendeels afgebrand, maar daar merk je vandaag als bezoeker niet veel meer van. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe snel de natuur zich hier herstelt. Ik val in herhaling, maar ook hier is het supermooi. Ik zal de foto’s voor zich laten spreken...

Om af te sluiten, de zonsondergang die wij zien vanuit onze zetel…

Cheers en tot de volgende!