woensdag 15 oktober 2008

Start weblog

Dag allemaal!!!

Hier volgt een verslagje van onze belevenissen aan de andere kant van de wereld... We gaan proberen af en toe wat neer te schrijven... Ook wat foto's te posten enzovoort zodat jullie ook een beeld krijgen van hoe het hier is!

MOOI
















We zitten hier ondertussen al bijna drie weken... We zijn 24 september vertrokken in België en na een vlotte maar toch wel lange reis in Sydney aangekomen 's morgensvroeg op 26 september. We hadden een auto gehuurd en Brecht heeft er direct (links) mee gereden tot in Avoca Beach waar we nu nog verblijven. En gelukkig hadden we een GPS met een kaart van Australië mee :-). We zijn dadelijk beginnen zoeken naar een huurappartement op de pc aan de receptie van het bungalowparkje- toegestane internettijd: 15 minuten-, maar dat is hier niet zo simpel omdat er blijkbaar een tekort is en de prijzen hier geweldig hoog liggen en je als buitenlander niet zo betrouwbaar bent en dus zeker geen voorrang krijgt. Maar door onze charmes ;-) is het toch gelukt, zelfs al na een week. We mogen er nu 17 oktober in: een oud appartementje met 1 slaapkamer (tja tegen dat er bezoek komt zullen we iets groter moeten zoeken;-). Het is in het Noorden van Sydney: Lindfield, een rustige buurt. Dan gaan we ook eindelijk de meubels die we hier van 2 Nederlanders hebben overgekocht kunnen verhuizen en van dichtbij bekijken, spannend...

We hebben ondertussen ook een autootje gekocht en naar t schijnt moet het ook zo gaan: eerst een plaats vinden om te wonen en een auto, en dan werk. Dus nu zitten we in de derde fase: werk zoeken. En daar kruipt toch wel heel wat tijd in en is ook erg frustrerend, zeker als je geen internet hebt. Maar sinds een weekje hebben we via een USB modem zelfs hier in Avoca Beach internet. We moeten wel om de beurt surfen, hetgeen Brecht nu volop bezig is. We hebben al tientallen e-mails verstuurd, goed bezig dus... Hopelijk! We laten zeker iets weten als er een job uit (of beter in) de bus valt!!

Ondertussen hebben we hier ook al wat rondgereden en geloof me de afstanden zijn hier veel groter dan in België, het verkeer is hier ook druk, vooral omdat er heel wat minder wegen zijn, en iedereen dus over dezelfde weg moet. We hebben al heel wat strandjes in de buurt ontdekt en gezellige en minder gezellige wijken in Syndey gezien. Ook al allerlei mensen: hippies die hun auto willen verkopen, ook een volgens ons religieuze man die zijn auto verkocht. We hebben dan ook heel wat auto's en mensen gezien vooraleer we ons Hyundai'ke gekocht hebben van erg sympathieke mensen: een verpleegster en een 'landscaper'. We hebben ook de garagist gezien die onze auto 'kent': 'just bring me the papers mate, I know the car' was hetgeen hij zei toen we vroegen hoe we onze auto konden laten keuren voor het vernieuwen van de 'rego' (= jaarlijks verplichte auto-inspectie in NSW (New South Wales, Australië). Volgens hem ging er zeker niet direct iets vervangen moeten worden, maar ondertussen hebben we al gemerkt dat een stoplicht en een voorlicht kapot zijn.

Wat hier zo anders is dan bij jullie: Het is hier overal super heuvelachtig, er is enorm veel water: zee en rivieren. Het zand op de stranden piept als je erover loopt. De golven zijn vaak reusachtig. De vogels zijn hier ook veel groter en luidruchtiger dan in België (Kaketoes, papegaaien, Kookaburra's, pelikanen, ...). De politie is hier streng als het op alcohol aankomt, Brecht heeft in onze eerste week hier al moeten blazen, hetgeen hij nog nooit heeft moeten doen in België... Ge moet ni vragen...
De mensen zijn vriendelijk- behalve in de RTA (Road and Traffic Authority), maar niet zo erg als in 't gemeentehuis van Herent- 't is te zeggen: ze zijn ook heel geïnteresseerd als je vertelt dat je van Europa komt, ze gaven ons zelfs al complimenten voor ons Engels :-). Maar ze zijn bijlange niet zo overdonderd als in Chili als je vertelt dat je helemaal van België komt, dat kennen ze hier wel...

En dan het weer: zalig blauwe hemel, soms een paar wolken, altijd wel wat wind, soms 22° en soms 35°. Gisteren gietende regen en vandaag nog grijs, hopelijk morgen weer beter :-) Maar het is hier nog maar lente he, als we de ozzies moeten geloven, kan het in de zomer lekker warm zijn en heb je wel airco nodig in de auto.

We hebben ook al een aboriginal gezien aan de haven in Sydney. Die man zit daar volgens mij al jaren dezelfde melodie op zijn didgeridoo te spelen, want hij staat zelfs in onze gids :-). En iedereen mag foto's nemen, als er een cent in t mandje komt... En hevig dat dieje was, ik ben natuurlijk vergeten een foto te nemen. Maar misschien gaan we wel eens naar de Outback, waar de echte aborigines wonen.

Dit is een fotootje van een schattige koala, hij mag dan wel geen reptiel zijn, we hebben 'm toch wel gespot in 't Reptile Park in Gosford.


















Vele groetjes en tot een volgend keertje!

3 opmerkingen:

Katrien zei

Hey Ingi en Brecht,

Super! Het lijkt me daar wel een hele belevenis!
Trouwens, wat is de wereld toch klein... Bart Degreef mailde me dat hij jullie al had ontmoet en dat jullie samen een BBQ'ke hebben gedaan!
Pas dus maar op want zelfs in Australië heb ik mijn bronnen ;)!

Vele groetjes!
Kussie,
Katrien

Anneleen zei

Helabe!

Leuk jullie te horen!
Ben blij dat jullie het daar zo hebben!
Veel plezier en geniet er daar nog van eh!

Groetjes,
Anneleen X

Luk Roelandts zei

Mooi mooi!
Wij zitten nu lekker dichter bij elkaar dan voorheen ;-)
Al is het nog wel een 10 uurtjes vliegen van Tokyo tot Sydney. Alle, geeft gas, amuseer je elke seconde van elke dag en tot in Australia!

Lukke