donderdag 30 oktober 2008

Blue Mountains & West Head

Hey, hier ben ik (Ingrid) nog een keer! Ondertussen hebben we weer heel wat gedaan en meegemaakt de voorbije dagen, en op het werkvlak is het hier voorlopig nog stil... maar zodra er verandering in komt, laat ik het zeker weten!

We gaan dus verder met uitstapjes :-) Vorig weekend zijn we naar de Blue Mountains geweest, een beetje te vergelijken met de grand canyon in Amerika, maar dan véél ouder. Op Echo Point in Katoomba heb je een schitterend uitzicht over het park en kan je ook de Three Sisters bekijken (volgens een Aboriginal legende: 3 betoverde versteende vrouwen), het zijn rotsen die bijna 1000 m boven zeeniveau uitsteken.


We hebben daar een stuk van de Giant Stairways genomen naar beneden, maar omdat het al wat later was, durvden we de ganse wandeling niet te doen, bovendien was die trap enorm steil en was het bloedheet...





















Even tussen haakjes waarom het al wat later was (we waren nochtans redelijk op tijd vertrokken): we hadden een probleem met onze auto. Brecht kreeg zijn automatisch raam niet meer omhoog, zodat we onze auto niet zomaar konden parkeren zonder dat de kans er dik in zat dat hij gepikt ging worden... Dus wij naar de NRMA (cfr. VAB wegenhulp) gebeld, waar we ons gelukkig net lid van hadden gemaakt. :-) Er ging iemand komen binnen dit en een uur... En dat was ook zo, maar na 15 min bleek dat de man ons niet kon helpen, we mochten hem volgen naar een mechanieker in de buurt, 5 minuutjes rijden. De mechanieker - een man in ' t zwart gekleed, combats, smerige handen, lang jezushaar in een staartje, ontbrekende tanden - was inderdaad bezig en wou ons helpen: de deur moest wel uiteen gehaald worden.


En maar prutsen aan allerlei kabeltjes en alles openvijzen, allé, 't zal 't motertje zijn, alles terug in elkaar vijzen, nee, toch niet, wacht ik zal de schakelaar moeten fixen, allé, op den duur geen stap verder: het raam kon alleen naar beneden en niet naar boven. Hij heeft dan ons raam toch naar boven gezet door een soort van startkabels te gebruiken op het motortje en zo staat het nu nog. Volgens hem moeten we nog eens naar de garage om het 'controller point' onder het dashboard te laten maken... Gelukkig hebben we ook airco :-). En daarom was het dus al wat later, dit ongemak heeft ons toch een paar uurtjes bezig gehouden.

We hebben dan wat gewandeld langs de Prince Henry cliff walk: een mooi aangelegd pad langs de rotsen met zalig uitzicht. We moeten nog eens terug gaan om de lange wandeling te maken.



Waar we ook nog eens moeten teruggaan (haha, 't is grappig, we zeggen altijd: hier moeten we nog eens terug komen...) is naar West Head in Ku-ring-gai Chase National park, waar je verschillende korte en langere wandelingen kan maken met telkens heel mooie uitzichten. We gingen een wandeling doen met aboriginal engravings, super moest dat zijn, afgaand op de uitleg en de manie van de dame in het visitor centre... Wij doen dus een serieuze afdaling tot aan het water op de Elvina Track, maar we komen geen engravings tegen... Dan maar terug naar boven, wederom heel erg warm (35°), ondertussen die manische madam vervloekend tot we bijna terug aan de parking zijn en Brecht een afslagje opmerkt met een omgevallen paal waar misschien vroeger wel een pijl heeft opgestaan en ja hoor, na 100 m stappen zien we de gravures: haha, zoveel stelt het precies toch niet voor...

...maar we zijn toch blij dat we het gezien hebben :-). Daarna hebben we nog een wandelingetje gemaakt naar America Bay, een paradijselijk uitzicht, in 't echt nog veel meer dan hier op foto!!



We hebben ook Palm Beach (van Home and Away) gezien:


Let vooral ook op de rookwolk van een bush fire in de buurt. In die baai hebben we ook dolfijnen zien zwemmen in de verte. Naast ons stond er een Sydneysider en haar Schotse vriend, die waren we voordien ook op de picknick plaats tegengekomen. En we hadden daarvoor geen kat gezien en net als ik mijn badpak aan't aantrekken ben, komen die mensen daar te voorschijn en vragen ze waar wij dat kaartje (plannetje van manische madam in visitor centre) vandaan hebben. En ook deze sydneysider was een hevige: hey guys, jullie moeten zeker ook naar het uitkijkpunt West Head gaan kijken, the view is great! Maar ze had dus wel gelijk en ze heeft ons ook aangeraden naar een naburig strandje te gaan, heerlijk een afgelegen strand om even af te koelen, nadien wel weer klimmen naar boven :-(.


Jullie vragen zich misschien af of we al wat volk kennen hier: wel ja, Australiërs kennen we nog niet echt, maar we hebben Bart en Sabine hier wel al ontmoet bij Bart en Jennefer die hier bijna een jaar zitten en zopas een huis hebben gekocht in Copacabana (zie foto hieronder) en ons hadden uitgenodigd voor een gezellige BBQ. Zij hebben ons ook al veel tips gegeven en goed geholpen met vanalles.



We hebben ook al Jeroen en Martijn ontmoet, 2 Nederlanders die onze meubels hadden opgeslagen in hun bergkamer in de garage. Martijn heeft al kei veel moeite gedaan om Brecht binnen te loodsen in het bedrijf waar hij werkt... we wachten nog op positief antwoord van het bedrijf zelf voor een interview, maar het is hier overal crisis op economisch gebied en dat maakt het voor ons niet gemakkelijker om werk te vinden. Ik ben op interview geweest voor een 'casual' childcare functie, we zullen zien...

En dit is het appartement waar we in wonen en zie maar: Brecht is volop aan 't solliciteren.




Groetjes aan iedereen!!!

zondag 19 oktober 2008

Lane Cove NP & Ku-ring-gai Chase NP

Haai allemaal,

Eergisteren zijn we verhuisd naar Lindfield en hier vlakbij zijn enkele nationale parken, super! We hebben ons direct een jaarpas aangeschaft :-) Gisteren in Lane Cove National Park en vandaag in Ku-ring-gai Chase national park gaan wandelen -bush walk-, echt de moeite!!


































We kwamen een aantal lieverdjes tegen op ons pad; o.a deze goana, een soort varaan:

Een walabi en een kaketoe, ze zijn bijna even groot:




En schitterende uitzichten:




Nog een paar kiekjes van tijdens de wandeling:


Groetjes!!

zaterdag 18 oktober 2008

fauna en flora

Hier volgen (o.a. op vraag van Tim, broertje) nog een paar foto's...

Enkele pelikanen in The Entrance, niet ver van onze eerste verblijfplaats. Haha, en wij waren zo verbluft toen we één pelikaan zagen op weg naar ginder... En toen werden het er een paar meer, en dat zijn echt wel grote vogels!!





































Een (lachende) Kookaburra...

















En nog wat lokale fauna en flora...




























































woensdag 15 oktober 2008

Start weblog

Dag allemaal!!!

Hier volgt een verslagje van onze belevenissen aan de andere kant van de wereld... We gaan proberen af en toe wat neer te schrijven... Ook wat foto's te posten enzovoort zodat jullie ook een beeld krijgen van hoe het hier is!

MOOI
















We zitten hier ondertussen al bijna drie weken... We zijn 24 september vertrokken in België en na een vlotte maar toch wel lange reis in Sydney aangekomen 's morgensvroeg op 26 september. We hadden een auto gehuurd en Brecht heeft er direct (links) mee gereden tot in Avoca Beach waar we nu nog verblijven. En gelukkig hadden we een GPS met een kaart van Australië mee :-). We zijn dadelijk beginnen zoeken naar een huurappartement op de pc aan de receptie van het bungalowparkje- toegestane internettijd: 15 minuten-, maar dat is hier niet zo simpel omdat er blijkbaar een tekort is en de prijzen hier geweldig hoog liggen en je als buitenlander niet zo betrouwbaar bent en dus zeker geen voorrang krijgt. Maar door onze charmes ;-) is het toch gelukt, zelfs al na een week. We mogen er nu 17 oktober in: een oud appartementje met 1 slaapkamer (tja tegen dat er bezoek komt zullen we iets groter moeten zoeken;-). Het is in het Noorden van Sydney: Lindfield, een rustige buurt. Dan gaan we ook eindelijk de meubels die we hier van 2 Nederlanders hebben overgekocht kunnen verhuizen en van dichtbij bekijken, spannend...

We hebben ondertussen ook een autootje gekocht en naar t schijnt moet het ook zo gaan: eerst een plaats vinden om te wonen en een auto, en dan werk. Dus nu zitten we in de derde fase: werk zoeken. En daar kruipt toch wel heel wat tijd in en is ook erg frustrerend, zeker als je geen internet hebt. Maar sinds een weekje hebben we via een USB modem zelfs hier in Avoca Beach internet. We moeten wel om de beurt surfen, hetgeen Brecht nu volop bezig is. We hebben al tientallen e-mails verstuurd, goed bezig dus... Hopelijk! We laten zeker iets weten als er een job uit (of beter in) de bus valt!!

Ondertussen hebben we hier ook al wat rondgereden en geloof me de afstanden zijn hier veel groter dan in België, het verkeer is hier ook druk, vooral omdat er heel wat minder wegen zijn, en iedereen dus over dezelfde weg moet. We hebben al heel wat strandjes in de buurt ontdekt en gezellige en minder gezellige wijken in Syndey gezien. Ook al allerlei mensen: hippies die hun auto willen verkopen, ook een volgens ons religieuze man die zijn auto verkocht. We hebben dan ook heel wat auto's en mensen gezien vooraleer we ons Hyundai'ke gekocht hebben van erg sympathieke mensen: een verpleegster en een 'landscaper'. We hebben ook de garagist gezien die onze auto 'kent': 'just bring me the papers mate, I know the car' was hetgeen hij zei toen we vroegen hoe we onze auto konden laten keuren voor het vernieuwen van de 'rego' (= jaarlijks verplichte auto-inspectie in NSW (New South Wales, Australië). Volgens hem ging er zeker niet direct iets vervangen moeten worden, maar ondertussen hebben we al gemerkt dat een stoplicht en een voorlicht kapot zijn.

Wat hier zo anders is dan bij jullie: Het is hier overal super heuvelachtig, er is enorm veel water: zee en rivieren. Het zand op de stranden piept als je erover loopt. De golven zijn vaak reusachtig. De vogels zijn hier ook veel groter en luidruchtiger dan in België (Kaketoes, papegaaien, Kookaburra's, pelikanen, ...). De politie is hier streng als het op alcohol aankomt, Brecht heeft in onze eerste week hier al moeten blazen, hetgeen hij nog nooit heeft moeten doen in België... Ge moet ni vragen...
De mensen zijn vriendelijk- behalve in de RTA (Road and Traffic Authority), maar niet zo erg als in 't gemeentehuis van Herent- 't is te zeggen: ze zijn ook heel geïnteresseerd als je vertelt dat je van Europa komt, ze gaven ons zelfs al complimenten voor ons Engels :-). Maar ze zijn bijlange niet zo overdonderd als in Chili als je vertelt dat je helemaal van België komt, dat kennen ze hier wel...

En dan het weer: zalig blauwe hemel, soms een paar wolken, altijd wel wat wind, soms 22° en soms 35°. Gisteren gietende regen en vandaag nog grijs, hopelijk morgen weer beter :-) Maar het is hier nog maar lente he, als we de ozzies moeten geloven, kan het in de zomer lekker warm zijn en heb je wel airco nodig in de auto.

We hebben ook al een aboriginal gezien aan de haven in Sydney. Die man zit daar volgens mij al jaren dezelfde melodie op zijn didgeridoo te spelen, want hij staat zelfs in onze gids :-). En iedereen mag foto's nemen, als er een cent in t mandje komt... En hevig dat dieje was, ik ben natuurlijk vergeten een foto te nemen. Maar misschien gaan we wel eens naar de Outback, waar de echte aborigines wonen.

Dit is een fotootje van een schattige koala, hij mag dan wel geen reptiel zijn, we hebben 'm toch wel gespot in 't Reptile Park in Gosford.


















Vele groetjes en tot een volgend keertje!

zondag 12 oktober 2008

We zijn er!